Om Stefan Grevle

_MG_5952  Februarilov _MG_5934 

Välkommen till min värld!

Hej!
Jag är Barnboksförfattare och konstnär och bor i Mölndal med min familj. Min stora hobby har i 16 år varit att måla – gärna giraffer. Det har ofta varit i samband med episoder i livet genom kriser, tuffa tider, sköna dagar, årstider, resor och högtider lite som livet är – ett sätt att med humor berätta om livet.

Måleriet har utvecklats genom olika konstkurser och handledning av yrkeskonstnär Alina Witwitzka. Målningarna har också blivit till berättelser och 2019 debuterade jag med ”Prickis ”. En barnbok för 6-9 åringar. 

Förra hösten började jag studera ”Kreativt skrivande för barn” vid mittuniversitetet och sommaren 2020 kommer nästa bok ”Ubåt på grund”. Det är en påhittad berättelse som är bygd på ubåtsincidenten i Karlskorna där vi för möta lille Per som med sin farfar hittar ubåten på ett skär i Blekinge skärgård. En spännande bok med militärer, sovjetiska spioner och vanliga Blekingebor.

Boken utkommer hos en engagerad förläggare på Karlskrona förlaget – Yamile Förlag vilket känns extra roligt. Kontakta gärna mig eller förlaget för samarbete och följ mig på Instagram: giraffe.world och prickisgiraff

Varma Hälsningar

Stefan Grevle
Mail: stefan@grevle.se
Telefon: 0735 18 18 20

UTLÅTANDE:
”Stefan Grevles originella stil har en del av naivismen och en del av den moderna konsten med en säkerhet av penseldrag av en yrkeskonstnär. Hans sätt att uttrycka sig i måleriet är fullt av intensiva känslor som hos ett barn. Den behagliga stämningen i tavlorna är fylld av humor och lekfullhet. Det händer mycket där och är värd att beskåda. Stefan är en naturbegåvning och målar direkt från hjärtat. Det var en fröjd att undervisa honom i konstens regler som fördjupade hans sätt att skapa. Hans konst är inspirerande, värd att njuta av. ”

Alina Witwitska
Master af Fine ART
Skapare av Creare – Skapande centrum

Högupplösta bilder fria för publicering.
Fotograf: annalisafoto

Bokomslaget