Prickis

 

Berättelsen om Prickis är inte vilken berättelse som helst. Prickis är en liten giraff som många gånger känner sig osäker och så gärna vill känna gemenskap med andra. Men ibland blir det fel och ibland känns det fel.

Hans pappa är den bästa som finns. Och det känns konstigt att mamma inte bor med dem längre. När Prickis hälsar på henne långt borta i Stockholm är det med blandade känslor. Det är inte lätt att träffa mammas nya man och hans barn. I skolan blir det också konstigt när det börjar en ny i klassen. De nya vännerna, pensionärsparet, blir en ny injektion i Prickis vardag. Och pappa verkar också tycka det. Ett åktur i deras Cadillac gör att Prickis glömmer tid och rum och känner sig härligt glad och fri. En ännu längre åktur och ett ännu större äventyr blir resan till London. Men mest av allt vill Prickis gå på nya äventyr hemmavid med sin kompis Steve. Det är ändå allra roligast. 

Boken om Prickis leder till många tankar och känslor kring familj och skola, ensamhet och tillhörighet, frihet och äventyr …

FAKTA
Barnbok åldersgrupp 6-9 år
Inbunden 52 sidor
ISBN: 9789178850037

Boken kan beställas från:  
ADLIBRIS
BOKUS
E-bok: ADLIBRIS

LÄRARHANDLEDNING och SKOLERBJUDANDE

Vi har tagit fram en lärarhandledning som hjälper dig som lärare att använda materialet och budskapet till eleverna. Dels finns en förberedelsedel för 10 kapitel där vi tagit ut viktiga fraser och utryck som är intressanta och kan diskuteras innan läsningen. Vi har också till varje kapitel ett efterarbete med uppgifter som att rita eller skriva brev till Prickis. 

En klassuppsättning på 30 böcker kan köpas via kommunens avtalsleverantör för böcker eller direkt via oss. Faktura kan ordnas. Mer info och ett specialerbjudande till skolor finns i vår webshop . Har ni fler frågor så hör gärna av er till stefan@grevle.se eller 0735-181820

Den kan laddas ner här : Lärarhandledning